Vedete internațional

Magnatul sud-coreean Chey Tae-won a fost obligat să-i plătească fostei sale soții un miliard de dolari în numerar, cea mai mare înțelegere de divorț din țară

Magnatul sud-coreean Chey Tae-won a fost obligat să-i plătească fostei sale soții 1.380 de miliarde de woni (1 miliard de dolari) în numerar – cea mai mare înțelegere de divorț din țară, scrie BBC.

Această decizie vine la aproape un deceniu după ce căsnicia lui Chey Tae-won (63 de ani) s-a destrămat în urma dezvăluirii că a avut un copil cu amanta lui.

Înalta Curte din Seul a decis joi că Roh So-young (63 de ani) – cu care a fost căsătorit timp de 35 de ani – are dreptul la o parte din acțiunile companiei sale.

Avocații lui Chey – președintele puternicului conglomerat SK Group – au declarat că va face apel, susținând că instanța a luat „afirmația unilaterală a lui Roh ca fiind reală”.

Suma acordată doamnei Roh a reprezentat o creștere semnificativă față de despăgubirea de 66,5 miliarde de Woni (48,3 milioane de dolari) decisă de o instanță inferioară în 2022.

Acel tribunal de familie respinsese, de asemenea, cererea doamnei Roh de a i se da o parte din acțiunile SK ale domnului Chey.

Acest lucru a fost anulat joi, când Înalta Curte a constatat că acțiunile ar trebui să fie considerate proprietate comună.

În verdictul său, instanța a declarat că „a fost rezonabil să se decidă că, în calitate de soție, Roh a jucat un rol în creșterea valorii SK Group și a activității comerciale a lui Chey”.

Instanța a estimat averea lui Chey la aproximativ 4.000 de miliarde de woni, ceea ce înseamnă că dna Roh – cu care dl Chey a avut trei copii – ar urma să primească aproximativ 35%.

De asemenea, tribunalul a constatat că dna Roh a contribuit la ușurarea obstacolelor de reglementare pentru afacerile dlui Chey și că tatăl ei – fostul președinte sud-coreean Roh Tae-woo – a „jucat rolul unui scut protector” pentru fostul președinte al SK, Chey Jong-hyon.

Instanța a declarat că dl Chey nu a dat „niciun semn de remușcare pentru comportamentul său murdar în timpul procesului… și nici de respect pentru monogamie” și a spus că noua înțelegere a luat în considerare suferința dnei Roh din cauza aventurii extraconjugale a fostului său soț.

Avocații domnului Chey au susținut că, în loc ca legăturile politice ale fostei sale soții să-i îmbunătățească afacerile, acestea au reprezentat un dezavantaj.

Acțiunile SK Inc – care este unul dintre cei mai mari producători de semiconductori din lume și are, de asemenea, interese în telecomunicații, produse chimice și energie – au crescut cu 9% în urma deciziei.

Vizualizări: 1,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete internațional:

Citește și: