Cancan

Ministrul Sănătății, despre vârful valului patru al pandemiei. Se poate ajunge și la 20.000 de cazuri pe zi

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a vorbit despre vârful valului patru al pandemiei de coronaviorus. Acesta a declarat că România se va confrunta cu vârful valului 4 al pandemiei la mijlocul lunii octombrie. Astfel, estimările sunt și cu câte 20.000 de noi infectări cu COVID-19 pe zi în perioada 15-20 octombrie.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, miercuri seară, la Digi24, că România se va confrunta cu vârful valului 4 al pandemiei la mijlocul lunii octombrie.

„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (n.r. noi infectări pe zi)”, a comentat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Ministrul Sănătății, despre vârful valului patru al pandemiei. ”Ne așteaptă 2-3 săptămâni de foc”

Numărul maxim de paturi pe care le-a avut România pentru pacienți COVID în valurile anterioare, puțin peste 1.600, s-ar putea să nu fie suficient în valul 4 al pandemie, a avertizat ministrul Sănătății. „Ne așteaptă 2-3 săptămâni de foc, care înseamnă responsabilitate și solidaritate de la toată lumea. Nu vreau să aud chestiuni de patriotisme locale. Nu putem să refuzăm un pacient pentru că vine dintr-un alt județ. S-a mai întâmplat. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate toți”, a declarat Cseke Attila, conform sursei mai sus-menționate.

„Din păcate vedem diferențele care sunt la procentul de vaccinare și trebuie să ne confruntăm cu aceste cifre. Avem 33% în timp ce unele țări sunt la 80% sau peste 60-70% și au ridicat restricțiile, a trecut valul 4 pandemic. Vrem o țară ca afară, a fost și un slogan, dar noi ca societate, nu toți, dar avem părți însemnate din societate care vor o țară ca afară, dar la nivelul individului nu se dorește să se facă mai nimic pentru chestiunea asta… Vaccinurile ne-au ajutat, acesta este adevărul, e o istorie documentată.

Trebuie să avem încredere că lucrurile sunt așa. Altfel, am ajuns la acest 33% și de aici vin problemele, până la urmă. Noi putem să discutăm, în două săptămâni am crescut de la 660 de paturi, acum suntem la 1.320. Am dublat numărul de paturi la ATI. O să mergem în continuare și o să creștem. Am ajuns aici pentru că avem nivelul de vaccinare atât de mic. Acesta este adevărul”, a mai spus ministrul.

 

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Cancan:

Citește și: