Vedete România

El așa s-o fi lăsat?/VIDEO IPS Teodosie explică de ce masturbarea este un păcat: „Să facă 100 de mătănii şi să vedeţi cum se potolesc“

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre păcatul masturbării într-o emisiune la Radio Dobrogea. Înaltul ierarh spune că omul care se masturbează ar trebui facă mătănii pentru a scăpa de acest obicei.

Întrebat cum pot scăpa oamenii de păcatul masturbării, IPS Teodosie a răspuns: „Ei trebuie să conştientizeze că acest păcat pe care unii-l fac din instinct, dintr-o obişnuinţă, unii au luat model de la alţii, ori au fost ispitiţi de alţii, acest păcat trebuie eradicat“.   Tot el dă şi soluţia cum se poate scăpa de acest obicei: „De aceea sunt canoane la noi, la ortodocşi. Omul să citească, să vegheze, să ştie că Dumnezeu este cu el. Să-i fie ruşine de acest păcat. Şi să facă mătănii pentru că unii consideră că acumulează o energie lăuntrică care le dă un neastâmpăr. Să facă 40, 50, 100 de mătănii şi să vedeţi cum se potolesc“.    Arhiepiscopul mai spune că mătăniile pot fi însoţite de rugăciuni: „Doamne scapă-mă, miluieşte-mă pe mine şi mă iartă“. 

 

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete România:

Citește și: